Συντάξεις - Ασφάλιση

Απονομή συντάξεων: Κατάληψη στον e-ΕΦΚΑ για την τροπολογία Χατζηδάκη

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «εμπαιγμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων»

Με κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του e-ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22), στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην τροπολογία Χατζηδάκη.

Μια τροπολογία που εντάσσει ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές στη διαδικασία απονομής συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «εμπαιγμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων» και ζητούν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας. Τονίζουν ότι ο e-ΕΦΚΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σαν Δημόσιος Φορέας, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος να παράσχει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και αξιοπιστία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Υπογραμμίζουν ταυτόχρονα πως το γεγονός ότι ο e-ΕΦΚΑ, «εμφανίζεται αναποτελεσματικός και αδύναμος να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις του με κορυφαία την άμεση απονομή των συντάξεων, αποτελεί ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των διοικήσεων, οι οποίες μέσω της – ηθελημένης όπως αποδεικνύεται !!!! – εγκατάλειψης και υπονόμευσής του τον οδηγούν στην πλήρη απαξίωση.

Διαβάστε επίσης: Σύνταξη με χρέη στα Ταμεία - Παράταση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, σ’ ένα τέτοιου μεγέθους θεσμικό εγχείρημα δεν έχει επενδυθεί ούτε ένα ευρώ στα τεσσεράμισι χρόνια λειτουργίας του, δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μονίμου υπαλλήλου, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση συνθηκών «εργασιακής γαλέρας» για το σύνολο του προσωπικού.»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), διαπιστώνει ότι με την τροπολογία Χατζηδάκη στο εξής «ανάλογα με το πόσο γνωστό θα είναι το όνομα του δικηγορικού ή λογιστικού γραφείου που θα αναλάβει την έκδοση της σύνταξης, θα πρέπει να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη ο ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα να έχουμε απονομή συντάξεων πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με την οικονομική δραστηριότητα του ασφαλισμένου.

Όποιος πληρώσει το «πιστοποιημένο ιδιωτικό γραφείο» σε κάποιες περιπτώσεις θα παίρνει τη σύνταξη γρηγορότερα και όποιος δεν έχει να πληρώσει θα πρέπει να περιμένει από τον υποστελεχωμένο και άθλια εξοπλισμένο από το κράτος φορέα (e-ΕΦΚΑ) κάποια χρόνια για να του δώσει σύνταξη!»

Διαβάστε επίσης: